Διατροφή & Άσκηση

Η τακτική άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή, είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας.

Σύντομα μετά την έναρξη της άσκησης, θα αρχίσετε να βλέπετε και να αισθάνεστε τα οφέλη που μπορεί να έχει η σωματική δραστηριότητα στο σώμα και την ευημερία σας.

Βέβαια,το να ξεκινήσει ένας αρχάριος ένα πρόγραμμα γυμναστικής, δεν απαιτεί κάτι το ιδιαίτερο απλά να το πάρει απόφαση.

Έχετε σκεφτεί, αλήθεια, γιατί θέλετε να ξεκινήσετε; Ποιο είναι το κίνητρό σας;

Η τακτική άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει σημαντικά την υγεία σας.

Τα μεγαλύτερα οφέλη της τακτικής άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής περιλαμβάνουν, την επίτευξη και τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και δείκτη μάζας σώματος, την αύξηση της μυϊκής μάζας και τη μείωση του κινδύνου χρόνιων παθήσεων.

Επιπλέον, έρευνες έχει αποδείξει ότι η άσκηση μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σας, να ενισχύσει την ψυχική σας υγεία, να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, ακόμα και να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή!

Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε καλά ενεργειακά επίπεδα.

Η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη ψυχική σας υγεία, να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Ποιοι τύποι άσκησης υπάρχουν;

Αερόβια άσκηση: Συνήθως ο πυρήνας κάθε προγράμματος γυμναστικής, περιλαμβάνει περιόδους συνεχούς κίνησης. Παραδείγματα: κολύμπι, τρέξιμο και χορός!

Προπόνηση με αντιστάσεις: Μέσω αυτής της προπόνησης επιτυγχάνεται η μυϊκή υπερτροφία. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την προπόνηση με βάρη και το σπριντ.

Προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT): Περιλαμβάνει γρήγορες επαναλήψεις ασκήσεων υψηλής έντασης, που ακολουθούνται από ασκήσεις χαμηλής έντασης ή περιόδους ανάπαυσης.

Bootcamps: Κυκλικές προπονήσεις ορισμένου χρόνου που συνδυάζουν αερόβιες ασκήσεις και προπόνηση με βάρη.

Προπόνηση για ισορροπία ή σταθερότητα: Ενισχύει τους μυς και βελτιώνει τον συντονισμό του σώματος, όπως το Pilates και το tai chi.

Προπόνηση για αποκατάσταση και ευεξία: Ιδανική προπόνηση για όλες τις ηλικίες και όλους τους ασκούμενους. Παραδείγματα τέτοιων δραστηριοτήτων είναι η γιόγκα ή το functional training.

Οι παραπάνω δραστηριότητες μπορούν να γίνουν είτε μεμονωμένα είτε σαν συνδυασμός προπονήσεων σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

Συμβουλευτείτε και κάποιον/α ειδικό.

Πηγή: in.gr

Mind your Body

Ελάτε  να βρούμε μαζί το πρόγραμμα που σας ταιριάζει.